Mysli alkoi käyttäytyä kevään tullessa aina vain orimaisemmin ja alkoi olla jo vaaraksi itselleen. Ehkä viimeinen niitti oli se kun naapuriin muutti 1v vuonohevostamma ja sen ihanaiset tuoksut kantautuivat Myslin sieraimiin. Mysli luuli ilmeisesti tuoksujen olevan Fapsusta lähtöisin ja jahtasi sitä lähes tauotta.
Yacco-alpakka ruunattiin täällä kotona ennen Särkkään vientiä ja se tuntui niin siistiltä ja vaivattomalta operaatiolta että uskaltauduin viimein tilamaan ajan Teivon hevosklinikalta. Ajan sain vasta kolmen viikon päähän, ja sen jälkeen päivämäärä 8.6. kummitteli mielessä ja minua pelotti. Aasien ruunauksista kuulee välillä mitä karmaisevampia tarinoita kun aasit ovat meinanneet vuotaa kuiviin ruunauksen jälkeen ja taistelleet hengestään.
No minun aasini ruunattaisiin erittäin asiantuntevassa paikassa ja nukutettuna ja haavat suljettaisiin huolella, lohduttauduin.
1246719097_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Viimeistä iltaa orina.

Iskä lähti minun kanssani viemään Mysliä Teivoon. En ole kuljetellut Mysliä mihinkään tänne tulonsa jälkeen, mutta autoon menoa oli kyllä harjoiteltu runsaasti ja se sujuikin hienosti. Matkustus sujui yhtä hienosti ja perille päästiin hyvin.
Perillä Mysli karjui heti ensimmäisen ravurin nähdessään ja ravihevoset olivat ihmeissään karjuvasta pitkäkorvasta.
1246719012_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1246719024_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päästiin aika nopeasti sisään klinikalle (yleensä siellä saa odotella pitkään Silmänisku) ja Mysli sai sitten rauhoittavaa suoneen. Antoi pistää tosi nätisti ja olin jo kotona ajellut karvat siitä kaulasta kun Myslillähän oli vielä talviturkki silloin.
Mysli sai vähän lisää nukutusainetta ja vietiin pehmustettuun kaatohuoneeseen. Sinne en päässyt mukaan enkä nähnyt miten Mysli leikkauspöydälle hinattiin, mutta leikkausta sain mennä seuraamaan ja tältä se näytti leikkauspöydällä hetken kuluttua.
1246719061_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Leikkaus ei kestänyt kauaa. Mysli sai jalkoväliinsä valkoisen tamponin.
1246719074_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Tässä Mysli on heräämishuoneessa. Herääminen kesti aika kauan ja sen jälkeen kun se vihdoin pääsi jaloilleen, se tärisi. Tärinä oli kuulemma lihastärinää. Pikkuhiljaa tärinä loppui ja hoippuvan aasin talutin ulos klinikalta. Olo oli Myslillä kuitenkin sen verran reipas että jaksoi jo karjaista ensimmäiselle näkyneelle ravurille oikein kunnolla.
Hetki odoteltiin ja lastattiin Mysli autoon. Menin tulomatkaksi sen seuraksi koppiin kun olo oli hiukan horjuva vieläkin.

Kotona Fapsu oli hiukan huudellut kaverinsa perään ja ihmetellyt sen puuttumista, ja koska se hirnui, yltyi konserttiin se naapurin vuonohevostamma ja kolme ihan meidän rajalle laitumelle tullutta suomenhevosta. Muutama päivä täällä huudeltiin sen jälkeen aika paljon.

Mitään hoitoa ei haavalle tarvinnut tehdä, siinähän oli se tamponi päällä. Uloskin sai laittaa heti seuraavana päivänä. Erotin Fapsun ja Myslin kuitenkin omille laitumilleen, koska arvelin Myslin hyppivän Fapsun selkään samantien ja pelkäsin haavojen repeilevän. Mysliä harmitti erilliset aitaukset Huuto.
Viikon päästä sain ottaa tamponin pois, se oli kiinni muutamalla tikillä. Alta paljastui epämääräinen ruttukasa ylimääräistä ihoa. Haava näytti hyvältä. Tamponin poisoton jälkeen alkoi nestettä kerääntyä tyhjiin pusseihin, mistä oli varoiteltukin. Neste kuitenkin poistui eikä tarvinnut lähteä takaisin klinikalle sitä poistattamaan.
Kaikki näytti paranevan hyvin, kunnes alkoi nämä heinäpoudat ja kova helle.
Mysli ilmeisesti hätisteli paarmoja jalkovälistään hampailla ja haavan toinen reuna repesi hiukan. No tietäähän sen paljonko avonaisessa haavassa on näillä keleillä kärpäsiä. Haava tietysti alkoi tulehtua. Yritin ensin letkutella haavaa ja puhdistella sitä ja levitin Frantsilan maanmainiota tervapihkasalvaa siihen. Aluksi tuntui että haava rupeentuu hyvin, mutta sitten helteet vaan jatkuivat ja alkoikin näyttää taas huonommalta. Kävin lopulta eilen kyselemässä klinikalta ohjeita ja sain antibioottikuurin Myslille, haavaa tulee puhdistella laimennetulla betadinella ja terrapoly-salvaa sivellään päälle. Letkutuksestakaan ei ole haittaa.
Katsellaan nyt miten paranee, Mysli syö Oriprimit hyvin kun sekoitan ne kivennäisen joukkoon. Muuten Mysli on parantunut hyvin, mutta ei se vielä kovin ruunamaiselta vaikuta. Ne on vielä erillään Fapsun kanssa kunnes haava todella paranee.