Kahdelle nuorimmalle marsunaaraalle tuli c-vitamiinin puutos. Ne on nyt sisällä tehohoidossa. Olen syöttänyt marsuille joulusta lähtien agrimarketin royal-rabbittia kun ne tykkää siitä enemmän kuin omasta ruuastaan. Mutta siinähän ei ole c-vitamiinilisää. Olen kyllä lisännyt sitä juomaveteen mutta ei se ole sitten ilmeisesti ollut riittävää. Ne ei varmaankaan muuten edes juo paljoa vettä kun saavat kurkkua ja siinä on niin paljon nestettä.
Eli pakko hakea sitä oikeaa marsun ruokaa taas säkillinen. Ja ne kaksi saa nyt kerran päivässä suoraan suuhun c-vitamiinia ja häkki on täynnä herkkuja kun ovat laihtuneetkin.

Juulin vatsassa poukkoilee vasa iltaisin. Ja Juuli on vähän huonotuulinen ja poissaoleva sitten. Laskin että vasa syntyy huhtikuun ekalla viikolla. Eli meiltä jää nyt sitten Sylky-cup väliin. Mutta aika kivasti Juuli siirsi vasomisensa kevääseen. Kaikki muut vasathan on meillä syntyneet loppukesästä, mutta nyt vasa on parhaimmillaan juuri avajaisissa kuukauden ikäisenä. Ja en nuolaise ennenkuin tipahtaa... eli jos kaikki menee hyvin niin sitten meillä on vasa avajaisissa.
En ole kovin huolissaan, sillä Juuli on aina ollut poissaolevan oloinen toisinaan tiineyden loppuvaiheilla. Ja nyt se on vain iltaisin. Aamulla se on ihan normaali ja päivällä.
1279912.jpg
Tiine mamma.

Einari-kukosta on tullut niin komea! Ja oikeastaan kauhistuin kun katoin noita kuvia kun se tuli meille. En mä silloin huomannut että se oli noin kälynen... No ei ihmekään, se oli yksin eltan takapihalla toipumassa koko loppukesän kun siltä napautti toinen kukko silmän tohjoksi.
Oli sen lähtökin niin lähellä, että olin jo soittanut henkilön päästämään sen tuskistaan ja kirves oli jo kaivettu esille. Mutta tytöt eltalla laittoivat hanttiin, ja ihan oikein. Kun menin hakemaan kukkoa viimeiselle toimenpiteelle niin silmä olikin alkanut paranemaan hyvin ja oli siistin näköinen. Edellispäivänä se oli ollut vielä aika toivottoman näköinen. Einari sai jatkaa onneksi maallista taivaltaan ja niin komea siitä on tullut!
1279883.jpg
Einari syksyllä.

1279882.jpg
Einari nyt

Toi sussexien väri hivelee jostain syystä mun silmää. Onhan niistäkin paljon muita värimuunnoksia mutta Suomessa en oo kyllä nähnyt muita kuin tätä light-väriä. Eikä noita ole juuri kenelläkään. Ilmankos mua siis kiinnostaa...
Mutta se on kyllä huono homma kun niitä on vain yhdellä kasvattajalla (mun tietääkseni). On vähän suppeat geenit. Ja ehkä juuri siitä johtuu että ne on olleet meillä niin lyhytikäisiä. No tästä rodusta tykkään ja niitä haluan kunnon katraan näytille eläintarhalle. Ehkä niitä löytyy Suomesta joltain muultakin sitten kun oikein alkaa etsimään, niin saisi vähän uuttakin verta mukaan.
Brahmoista löytyy muuten tuota samaa väriä (nekin on nättejä ja niitäkin kyllä on eläintarhalla), mutta niillä on taas karvajalat ja rusinaharja. Sussex on kaunis tavallisen peruskanan näköinen laji ja siksi minusta kiinnostava.