Kävin Orivedellä aivan uskomattoman hienossa kanapaikassa vierailulla ja ostoksilla. Niin paljon hienoja rotuja ja puitteet mitä hienoimmat. Kyllä oli lintujen oloihin panostettu! Tilalla oli myös kääpiövuohia, mutta nekin olivat puoliksi särkänniemeläistä sukua, joten pukkia ei vielä laitettu varaukseen. Särkässä on nimittäin lauma ilman pukkia, mutta mielellään ottaisin pukin joka on kokonaan eri sukua. Kääpiö pitäisi kuitenkin olla ja komia.
Orivedeltä mukaan lähti 3 pikkuista orpingtonia. Ne on vielä niin pieniä etteivät pääse ulos näytille vähään aikaan. Orpigton on jättirotu ja kuvassa on aikuinen sellainen Orivedellä kuvattuna.
1691965.jpg

Ja sitten kauan kaipaamani chabot. Japanilainen kääpiörotu. Ja yksi kana saatiin friseerattuna (frizzle) eli sulat kasvaa jännästi pörhöllään.
1691959.jpg
Kuvassa friseerattu kana  (valkoinen) ja kukko. Ne ovat vielä takapihalla, mutta tarkoitus olisi tehdä niille piakkoin tilaa johonkin häkkiin, jotta saatais pian näytille nämä ihanuudet.

Ja sitten mukana tuli vielä nuoria hopeabrahmakanoja ja yksi kukko vanhan pienentyneen brahmaparven jatkeeksi sekä ruskea silkkikukko ja valkoinen silkkikana. Tilaukseen meni kaksi helmikanaa ja ehkä ensi keväänä voisi saada hollantilaisia valkohuntuja, jee. Sussexia ei ollut, vaikka rotuja olikin varmasti melkein kaikki suomessa esiintyvät, eli niitä en vielä saanut. Muuten alkaisi olla haluamani rodut koossa, kunpa saataisiin ne sitten vielä lisääntymään luonnollisesti.