1607668.jpg
Mää ja Toi

1607670.jpg
Me omenapuun alla

Koristeomenapuu kukkii vimmatusti. Olen tämän kuvan halunnut otattaa joka vuosi, mutta vasta nyt kerkisin ennekuin kukat tippuvat. Nytkin tuuli jo sen verran että ei nuo kukat kauaa pysy puussa, mutta on se komea puu.

Fapsu ei kauaa jaksanut paikallaan seistä, ötököitä on niin hirveästi. Illalla yhdeksän jälkeen laitumelle iskee hyttyset ja polttiaiset. Se on kyllä eläimille yhtä tuskaa. Välillä ne jopa juoksee karkuun ötököitä.
Sisällä Fapsua on sitten raavittava sieltä sun täältä. Se näyttää itse kohdat ja sitten mä jynssään pyörityssualla kaikilla voimillani kun sitä kutittaa niin. Lopuksi pesen kaikki pahimmat kohdat sienellä ja kuivaan pyyhkeellä ja sitten vielä levitetään kortisonirasvaa.
Mutta nyt on aikaa! Kun kotona ei ole enää muita eläimiä kuin yksi kukko ja kana ja muutama kani aasin ja hevosen lisäksi, niin kerkiää taas hoitaan omia mussukoitaan kunnolla.
Aasin klippasin eilen. Aaseilta lähtee niin myöhään talvikarva että Mysli paistuu joka vuosi näinä ensimmäisinä hellepäivinä. Nimenomaan klippasin, klip klip .... saksilla. Tuli vähän karun näköinen, mutta talvikarvat on poissa  ja se on pääasia.

Yksi naapuri kännipäissään tunkesi autoni kyytiin ja kaiken muun ärsyttävän jorinan lomassa kertoi katselleensa meidän ratsastusta tiellä ja kysyi "Mitenkä se hevonen voi olla niin lihava? Kuuluuko se jotenkin siihen rotuun?"