Eilen illalla oli kanalassa iloinen yllätys. Kääpiökochineista toinen kana oli pyöräyttänyt ensimmäisen munansa. Kanat ovat viimekesäisiä poikasia, joten kai se toinenkin kana kohta seuraa esimerkkiä. Olin aika iloinen munasta! Nyt se saa odotella vielä kaveria ja kun on kaksi munaa kasassa niin pidämme J:n kanssa maistiaiset.
Tallipihalla on nyt (eilen ja tänään) pakkasjuhlat joten Mimmi ja lampaat matkasivat vielä näytille. Mutta tänään illalla ne lähtevät takaisin kotiin.
Tilasin jo joulunaikaan yhdeltä käsityöläiseltä pipon, ja nyt sen sain. Kuvassa. Mainio pipo, koska se on sen verran jämäkkä että toi tupsu jää pystyyn kun sen vetää päähän.
1185911.jpg
Päivän uutuudet!

Ulkona on kylmä. Pakkasta melkein kymmenen ja tuulee. Hanhet olivat eilen sisällä koko päivän ja tänään olivat pari tuntia ulkona. Kanalassa meni vasta tänään nollaan lämpötila, vedet on vielä sulana. Käyn varmaan ensiviikolla ostamassa sinne pari lämpölamppua.
Tallihan on meillä aivan mahdottoman hyvä talvipakkasilla. Nytkin siellä on vielä +5 vaikka elukat on päivät ulkona ja kaikki ilmanvaihtokanavatkin on vielä auki. Talli on kahdelta seinältä maan alla, joten lämpö pysyy siellä hyvin. Talvessa ei ole kuin muutama päivä kun sinne tarvii laittaa lisälämpöä, kun haluan että vedet pysyvät aina sulana eli lämpötila en vähintään nollassa.

1185912.jpg
Snikukaan ei viihdy paljoa ulkona kun on niin kylmä.