Viime perjantaina oli vähän liukas päivä kun tämä järkyttävä vesisade alkoi. Olin tulossa lähisukulaisen hautajaisista, joten mielikään ei ollut kovin korkealla. Aamulla olin ottanut meidän perheen "paremman" auton (eli J:n bmw:n) käyttööni, koska piti kyyditä muita ihmisiä ja mun autossa on aina repsikan paikalla kilo hevosen paskaa tai jotain muuta yhtä tärkeetä.
Tuo meidän tienpätkähän oli sitten ihan peilijäätä. Lähdin uhkarohkeasti sitä nousemaan, muistamatta mitä eroa on taka- ja etuvetoisella autolla näissä olosuhteissa. Tallin kulmalla auto alkoi käyttäytyä kuin norjanvuonohevonen. Eli kun vähän painat kaasua ylämäessä, niin johan alkaa peräpää heittään. Ja vauhti loppui sitten siihen. Ja miten siitä jäätiköltä sitten uskaltaakaan enää taaksepäin lähteä, vapaalla pitäisi päästää tai muuten auto on poikittain sekunnissa.
Pääsin mäen alas kylmäpäisesti vapaalla lasketellen.
Hain tallista lapion ja hiekotin lapiollinen kerrallaan kävellen mäkeä ylös ja alas. Ihan ylämäkeä en jaksanut hiekottaa vaan päätin taas yrittää (mikä virhe!). Pääsin hyvin tallin ohitse, mutta vielä oli pieni nyppylä voitettavana, ja taas se auto jäi sutimaan. Nyt auton oikealta puolelta näkyi meidän lampi ja mäki oli jyrkempi kuin edellinen. Hirveä paniikki iski. Jos auto nyt lähtee alaspäin, vauhti kiihtyy liiaksi ja on aivan pakko jarruttaa, jolloin auto alkaa heittelehtiä ja on takkuvarmasti lammessa. En uskaltanut liikahtaakaan, sillä pelkäsin painavan auton lähtevän liukumaan jo omalla painollaankin alaspäin. Istuin noin 5 minuuttia autossa ja totesin että se pysyy siinä käsijarrun varassa ja hivuttauduin ulos autosta. Ja taas hiekoitusta lapiollinen kerrallaan. Oli pakko laittaa hiekkaa niin paljon että kun auto lopulta lähtee alaspäin, sillä ei ole varaa heittelehtiä yhtään.
Ja sitten siitä selvittiin, mutta ajoin auton etupihalle ja jätin sen pahimman mäennyppylän selättämättä.
Aikaa koko episodissa meni 45 minuuttia, ja siinä ajassa jalat oli polvia myöten kastuneet läpimäriksi.

Ja taashan mä pohdin miksi se on takavetoinen eikä loogisesti takatyöntöinen auto. Koska etupyöräthän autoa vetää ja takapyörät työntää. Miesten keksimät termit on vähän epäloogiset.