Kaikenmaailman pedot alkaa olla ihmisten riesana. Olin juuri lukenut Tyynelän sivuilta kuinka ilves oli käynyt poroa raapimassa, ja illan pimennoissa tallihommia tehdessä kuulin yhtäkkiä alpakka-aitaukselta alpakoitten varoitus "laulua". Juoksin täysiä aitaukselle, mutta ei siellä mitään näkynyt, onneksi. Alpakat seisoivat rivissä ja Syltty ja Santtu visersivät varoitusääntä. Se on metka ääni. Kuin joku lintu visertäisi nauravan lurituksen. En tiedä mitä ne olivat säikähtäneet.

Ja muutaman kymmenen kilometrin päässä meiltä, Luhalahdessa, oli sudet napanneet taas koiran. Viime syksynä kävi samoin, mutta silloin siitä ei tainnut lukea lehdessä.

Töissä, siis toistan taas itseäni, eli Tampereen keskustassa, tappoi taas peto meiltä kaksi kanaa ja yhden kukon viikonloppuna. Häkistä!
Maanantaina tytöt näkivät pedon, kun juoksivat häkille mistä kuului kanojen kauhunhuutoja. Siellä oli pieni peto kiinni kanassa. Kana oli seisaallaan ja huusi ja näytti kuulemma että peto söi sitä mahasta. Tytöt huusivat ja heittivät petoa ruokakupilla, se ei meinannut irroittaa otettaan. Lopulta se kuitenkin irrotti, ja kana selvisi säikähdyksellä. Aiemmin lauantaina se oli kuitenkin saanut hengiltä vanhan engl.taistelukukon ja sen kanan sekä minun lempparikanani, harmaan sekarotuisen hautojakanan. Se oli vieläpä melko iso kana, mutta ilmeisesti kana on vaan  mennyt shokkiin eikä ole pystynyt tekemään mitään. Wikipediasta katsoin että kärppä se on ollut kuvausten perusteella.

No maanantaina linnut saivat toisen stronghold loishäädön ja samalla laitoimme ne kuljetushäkkeihin ja ne matkustivat Lempäälään talvihoitoon. Ainoastaan hanhet ovat enää puistossa ja saavat olla siihen asti kun ilmat on hyvät.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Minä otan kaikki eläimet yöksi sisälle kotona aina. Vaikka välillä tuntuu että olisi ihanaa asua aivan korvessa ilman naapureita, niin on siitä kuitenkin paljon hyötyä, varsinkin petoasiassa, että ympärillä on asutusta. Kuten Tyynelänkin sivuilta voipi lukea, irtokoirat ovat ehkä kuitenkin kaikkein viheliäisimpiä petoja. Kun eivät ne pelkää ihmisiäkään ja touhuilevat myös päiväsaikaan.

 

Pimeä tulee jo aika aikaisin. Mutta onneksi on keksitty otsalamppu.