Kun kansalaisopiston kurssivihkonen tänä syksynä saapui, päätin ilmoittautua monelle kurssille.
Mielenkiintoisia olisi ollut enemmänkin, mutta valitsin keramiikkakurssin, nallekurssin ja kehruukurssin. Oli muuten ensimmäinen kerta kun ikinä olen nähnyt kehruukurssia kansalaisopiston ohjelmassa.
Keramiikkakurssi on joka maanantai. Sitä olen harrastanut aiemminkin Tampereella, mutta nyt olen siis Hämeenkyrön kansalaisopistossa.
Ja sitten nallekurssi oli lyhyt. Kaksi lauantaita ja yksi perjantai. Nallen teko oli ihanaa, vaikkakin käsinompelu alkoi jossain vaiheessa tympiä. Nalle tehtiin perinteisin työtavoin mohairkarvasta, täytettiin puulastulla ja sillä on liikkuvat nivelet ja mahassa äänimekanismi.
Vaikka kaikki teki nallet samalla kaavalla, oli nallet täysin erinäköisiä.
962054.jpg
Tommonen siitä sitten tuli!

Kehruukurssi on vasta tammikuussa, mutta odotan sitä innolla.

Meille saapui tänään kotiin ensimmäinen lintu! Toin sussex-kukon meille talvihoitoon. Huomenna tuon sille vielä kaksi omaa kanaa.
Se kukko on niin koviakokenut, parka. Toinen kukko napautti siltä silmän tohjoksi kesällä. Oltiin varmoja että silmä puhkesi, koska se oli vain yhtä veristä mössöä koko silmä. Se piti pitkään sitä silmää kiinni, mutta eräänä päivänä näimme ehjän silmämunan pilkistävän luomen alta. Kuitenkin kukko on ollut koko kesän yksikseen kun ei se ole sopinut mihinkään häkkiin. Ja päätin ettei sen tarvitse enää ikinä joutua samaan tilaan yhdenkään toisen kukon kanssa.
No huomenna se varmaan ilahtuu kun saa kaksi kaunista kanaa seurakseen.
962053.jpg
Kuuluukohan meidän pihassa aamulla Kukkokiekuu?

Eli siis eläinmäärä kotona vaan kasvaa... Kanoja tulee siis kaksi rotua, sussex ja kääpiökochin. Ja sitten loppujen lopuksi vesilinnutkin olivat ilman hoitopaikkaa. Vaikka olen aina vannonut ettei kotiini tule yhtäkään vesilintua sotkemaan, niin meillehän ne sitten tulee.
Vesilinnut ovat aika suttuisia sisätiloissa pidettäessä. Ja sitten se vedellä lotraus kastelee kaikki paikat.
Eli vesilinnut muuttavat sittenkin sinne navetan ylisille ja kanat myös ja jättikanit. Tavalliset kanit tulevat vanhalle paikalleen talliin.
Sachsengold-poika kävi kaupungissa leikkauttamassa pallinsa pois. Pian se pääsee taas tyttönsä luokse sekin.