Sai päästää vesilinnutkin ulos! Tai olihan hanhet mulla kotona ulkona häkissä. Mutta puistoon ne tuli vasta lampeensa tänään.

Siis lintuinfluenssavaaran takiahan ne joutuivat näin kauan odottamaan. Typerää. Ja siihen asetukseen, joka linnut määrää sisälle kevätmuuton ajaksi, tuli muutos tänä vuonna, että se ulkonapitokielto ei koske pysyviä eläinnäyttelyitä, mikä Särkänniemen kotieläinpuistokin on. Tuostahan tyhmempi saa sen käsityksen että ulkonapitokielto ei koske pysyviä eläinnäyttelyitä. Mutta kouluttautunut ja viisaampi tulkitsee toisin. Eli vaikka asetukseen tulikin tuollainen muutos, niin silti meillä ei muuttunut mikään, paitsi että mun ei tarvinnut tehdä kirjallista ilmoitusta siitä, että kanat ja muut vietiin ulkohäkkeihin näytille. Toki mun piti ilmoittaa oman kuntani eläinlääkärille että pidin hanhia kotona ulkona, koska mun kotoni taas ei olekaan pysyvä eläinnäyttely.

No mutta ilo oli ylimmillään kun vesilinnut pääsivät uimaan oikeaan lampeen!
1607672.jpg
On niin kaunista kun tuomi kukkii lammen yläpuolella. Hanhet.

1607671.jpg
Voi että kun on mukavaa.

1607675.jpg
Ja myski-naaraalla vielä mukavampaa.

1607676.jpg
Jos lehmien tai hevosten laitumelle lasku on mukavaa katseltavaa, niin voi olla että tämä menee siitäkin ohi. Hurmioituneena katselin noiden ilottelua vaikka kuinka kauan.