Kanat on sitten hauskoja tyyppejä. Sussex-kukko Einarin kaverina on kesästä lähtien ollut bankiva-kana. Bankiva on alkukantainen viidakkokana ja hyvin touhukas, eloisa ja lentokykyinen. No nyt tämä kana on alkanut munimaan ja siitä olen ollut iloinen, sillä se munii virheettömiä ihania munia eikä omaa kovaa haudontaviettiä. Mutta kana ei ole ollut tyytyväinen oman häkkinsä munintapaikkoihin vaan haikailee viereiseen häkkiin munintapönttöjen alle munimaan. Katonrajassa on juuri pienen kanan mentävä rako, joten helpostihan sieltä lentokykyinen kana pääsee kulkemaan kunnon munintapaikoille. Vahinko vaan kun siellä häkissä on asukkaina kääpiökochit eivätkä ne pidä vieraista kanoista. Ekalla kerralla olikin sitten tullut kanatappelu ja mun sylikanalla oli silmä mustana. Bankiva antaa kyytiä kaikille ja saakin sitten rauhassa munia siellä koppien alla.


Einari ja kana, eli sussex-kukko ja bankiva-kana - valtava kokoero


Paras pesäpaikka


Silmä mustana

Niille mun omille kanalle ja kukolle jäi kovin pieni häkki kun eläintarhan linnut saapuivat, ja mua säälitti kun ne olivat saaneet koko kesän pitää koko kanalaa omanaan. Tein niille sitten pienen reijän verkkoon ja tason mistä pääsevät myskiankan puolelle touhuilemaan. Reijän piti olla silleen korkealla että myski ei pääse kuitenkaan kanojen puolelle, vaan kuinkas kävikään...
Ei mennyt tosiaan kuin noin viikko kun myös myskiankka oppi käyttämään tätä mahdollisuutta reviirin laajennukselle.

Myski tulossa kanoille kylään juuri myskin mentävästä luukusta. Eli myskiankkahan lentää myös, ja sillä onkin oma orsi häkissään ja siitä orrelta pääsee lentämään kanojen tasolle. Yllättävän ketterä myös pienissä tiloissa...

Ja sitten oli sattunut vielä semmoista että toinen kääpiökochi oli muninut yöllä orrella istuen Nauru. Eipä ole semmoistakaan ennen käynyt. Se on siis munintatauolla. Eikä öisen munan jälkeen ole muita munia tullut siltä. Munassa oli pieni särö, mutta ei onneksi mennyt rikki.

Chabot yrittivät hautoa kovasti ja vielä yksi sinnikäs hautoo. Yksi sen munista oli vierähtänyt pois pesästä ja muna jäi sopivasti oven väliin kun avasin sen. Haju oli aikas kuvottava, aivan mätä muna. Oli pakko poistua kanalasta ja meinas oksennus tulla. Kyllä se mätä kananmuna on ehkä maailman pahin haju.