En uskonut että näin sanon, mutta hanhet ovat kivoja! Ne kaksi huutajahanheakin on ollut meillä aika hiljaisia, mutta nyt alkavat kotiutua ja kaakattavat välillä kovasti pihassa. Muistan lapsena lukeneeni Hevoshullun Tallinseinältä lyhyen vinkin: "Jos haluat tallin pihaan kunnon vahdin, ota hanhi. Se ilmoittaa suureen ääneen kun vieraita ihmisiä  tulee pihaan ja ajaa ne nopeasti pois." Pitää muuten paikkansa.

Keksin toimivan ratkaisun niiden kylpytouhuille. Eli ne saavat ulkoilla päivän ja niillä on allas ulkona. Ne kun eivät ole edes kylmänarkoja niin uskon että saavat olla ulkona päivisin koko talven, lukuunottamatta ihan pahimpia pakkasia. Ja sitten kun jouduin jakamaan sen vesilintujen tilan ja myskienkin tila pieneni, niin ne pääsevät sitten päiväksi laajentamaan reviirinsä myös hanhien karsinaan. Hanhet ovat jo tottuneet ulos ja sisäänmenoon hyvin viikossa. Niiden ulkoilutarha on alpakoitten näyttelyaitaus, jonka tein sinne ensimmäiseen alpakkanäyttelyyn silloin joskus -05. Neljä elementtiä, jotka sidotaan nurkista yhteen.
En kylläkään uskalla jättää hanhia ulos edes kauppareissun ajaksi, sillä ovathan ne aika puolustuskyvyttömiä, jos vaikka kettu tai koira tulee niitä kiusaamaan.
Hanhien pesutouhua on mukava seurata.1047039.jpg
Hanhet keittiön ikkunasta kuvattuna. Paljon mikään ääni ei kuulu meille sisälle, mutta hanhien huuto kuuluu.