Sunnuntaina oli eläintarhalla jo kuudetta kertaa frettipäivä. Frettien Ystävät ry oli esittelemässä eläimiään. Tosi hauskaa kun ihmiset saa nähdä näitä melko harvinaisia lemmikeitä livenä. Fretit on tosi aktiivisia, mutta nukkuvatkin kyllä paljon. Muistaakseni jonain vuonna kuulin faktan että ne ovat valveilla vain 4 tuntia päivästä. Mutta saavat kyllä sitten paljon aikaan sen neljän tunnin aikana...
762180.jpg
Niillä oli tuommoinen pleksistä tehty aitaus, jossa saivat temmeltää. Vahtimatta niitä ei tuohon voisi jättää, sillä ovat kovia kaivamaan.
762179.jpg
Nätti vaalea. Hienosti kulki valjaissa.

Ja meidän Lenni lokinpoika lähti lauantaina maailmalle. Lenni tuotiin ihan pienenä pilkullisena untuvikkona monta viikkoa sitten eläintarhalle. Tullintorilta oli löytynyt, eikä emoa missään. Olisi jäänyt kuulemma autojen alle jos ei sitä olisi pois otettu.
Meillä on aivan huiput Korkeasaaresta saadut poikashoito-ohjeet ja sieltä löytyi Lokinpojan ruokintaohjeiksi katkarapua, simpukkaa, kalaa, tipurehua, leipää ja kalkkia. Niillä Lenni saatiin isoksi. Aluksi oltiin tarkkoja ettei otettu kontaktia lintuun ettei se kesyyntyisi liikaa, mutta kyllä siitä sitten vähän lipsuttiin välillä...
Kun Lenni alkoi olla jo valmis, sitä lennätettiin takapihalla. Sai levitellä siipiään ja harjoitella lentoa. Uima-altaaksi laitettiin vanna, ja kylpemisestä se vesilintujen tapaan piti kovasti. Lenni ei onneksi kiintynyt ihmisiin vaan meni aikalailla karkuunkin kun sitä otettiin kiinni lentoharjoitusten jälkeen. Lauantaina se sitten vaan nousi siivilleen ja lähti Näsijärvelle liitelemään ja sinne katosi.
Toivottavasti selviää.
762184.jpg
Tuon kuvan oton jälkeen Lenni kasvoi vielä aika paljon ennenkuin lähti maailmalle.

Tänään oltiin heinässä naapurilla. Ihan kelvollista heinää tuli vieläkin. Kortista, mutta hyväntuoksuista. Mutta nyt satoi jo taas vähän ja nyt on kai taas luvattu sadetta. Elokuussa kai sitten on ne poudat.

Ihana yllätys tuli kännykkään kaverilta ja Myslin kasvattajalta. Ähtärissä olivat olleet ja meidän Joonatanhan se siellä nykyisin asustaa. Joonatan oli ensimmäinen meillä syntynyt alpakkavauva.
762181.jpg

Aino ja Antero koirat lähtivät tänään uusiin koteihinsa. Ja uudet pennut tulivat eläintarhalle (en ole vielä niitä nähnyt, kun en ollut hakemassa).
Ja meillähän oli ne 9 ankanmunaa hautomakoneessa lintumiehellä, mutta ei sitten kuoriutunut kuin yksi. Muut muna oli ollut hedelmöittymättömiä. Haen huomenna sen yhden sitten Iittalasta ja samalla muutaman kananpoikasen.