Nämä ilmat sapettaa!
Yritän nyt miettiä positiivisia asioita lämpimästä talvesta jos edes sitten tulisi hiukan parempi mieli.
-hanhien vesitouhu on helpompaa kun ei ole pakkasta
-tulee pienempi sähkölasku
-ei tarvi tehdä lumitöitä
-ei tarvi pelätä putkien jäätymistä
-ei tarvi lämmittää eläintiloja
-autoakaan ei tarvi pitää johdon päässä
-aasi ja alpakat eivät liukastele
Niin että kai tässä jotain positiivistakin on.
Myslin rain scaldia vastaan täytyy taistella, se on aika mestari riisuutumaan sadeloimestaankin, joten iltaisin sitten aina kuivatellaan loimin ja föönein.
1220516.jpg
My little pony!
Tulevaisuuden siitosorhi ja mamma pukee sen pinkkiin, WTF?


Viime lauantaina oli kansalaisopiston kehruukurssi. Tällä kertaa opettaja olikin vanhojen rukkien puolestapuhuja ja käytiin läpi rukin huoltoakin. Voisin sanoa että sain tällä kertaa paljon enemmän irti kurssista vaikka suuri kunnioitus on edelleen olemassa aiemmankin kurssin vetäjää kohtaan.
Eli opin huoltamaan rukkia ja katsomaan mikä mahdollisesti on vikana jos vanha rukki ei toimi. Ja sitten opin miten lampaan villasta saa rasvan pois. On uskallettava pestä tarpeeksi kuumassa vedessä, mutta tosin kuumassa vedessä olevia lankoja ei saa sitten juuri yhtään liikutella.
Ja jotain tapahtui että mulla ei tullut enää niin kierteistä lankaa kun on tullut. Kurssillahan nyt ei lankaa kauheasti syntynyt, mutta kotona sitten tuli aika hyvän näköistä lankaa Sylvesterin selkävilloista.
Sekin auttoi ehkä että pingotin langan pesun jälkeen opettajan ohjeiden mukaisesti. Kevyt pingotus auttaa liikakierteisyyteen myös.
1220514.jpg

1220515.jpg
Salama vaalentaa lankaa, tuo on oikeasti aika tummaa. Kuvassa kiiltää enemmän kuin luonnossa, mutta tosiaan se kiiltää oikeastikin hiukan. Ja aika pehmeää se on.

Huomenna on sitten vielä toinen kerta, ja kehrätään pellavaa sekä kertaillaan lankoja. Ja miten sattuikaan, tänään siivottiin ullakkoa kotona. Vaikka ollaan kohta asuttu jo kolme vuotta täällä, niin yhä tehdään löytöjä. Edelliseltä asukkaalta jäi niin paljon romua tänne, mutta aina sieltä jotain kivaakin onneksi löytyy seasta. Löytyi siis säkillinen pellavaa. En kyllä tiedä onko tuo valmista kehrättäväksi. Se saattaa olla jo tämän talon alkuperäisten asukkaitten jäämistöä eli kymmeniä vuosia vanhoja.
Säkki oli jo menossa roskiin, itsekin ajattelin että siellä juuttisäkissä on luultavasti tyhjiä säkkejä, kun semmoisia säkkejä on löytynyt navetan ylisiltäkin. J oli sitten avannut säkin ja arveli sisällön olevan hevosen jouhia ja jätti säkin heittämättä roskiin.
1220517.jpg
Lisäksi ullakolta löytyi pussillinen kanansulkia. Niitä oli siis niin paljon että ne on kynimällä otettu, arvelen että nekin on jo aiempia kuin edellisen asukkaan, joka hänkin asui täällä sentään 7 vuotta.
Ja sitten löytyi arabian yksittäisiä kahvilautasia, joita on pidetty kukkien alustasseina.

1220519.jpg
Haen Teivosta ravipäivänä lähes viikottain pari säkkiä porkkanoita eläimille. Aina sieltä joukosta löytyy noita hauskoja.