Että voi taas ottaa päähän ihmisten typeryys ja välinpitämättömyys.
Eläintarhan ankkalammesta löytyi taas punakorvakilpikonna. Ihan kamalaa.
Silloin viime elokuussahan löytyi naaraskonna ja luultavasti tämä nyt löytynyt oli sitten sen uroskaveri. Jäi vaan syksyllä meiltä huomaamatta että niitä olikin joku hylännyt sinne kaksi.

Ensin luulin sitä kuolleeksi, mutta kun vein sen sisätiloihin niin alkoi näkyä pieniä elonmerkkejä. Että se sitten oli selvinnyt Suomen talvesta. Mutta herätystä horroksesta se ei sitten enää kestänyt vaikka ihan hiljalleen me alettiin sitä lämmitellä. Eihän sillä ollut kyllä yhtään vararavintoakaan, en ole ikinä niin tyhjää kuorta nähnyt, laihassa kunnossa oli. Ja silmät oli vaurioituneen näköiset

1456166.jpg

En voi käsittää tämän hylkääjän touhuja... Miksi laittoi konnat ankkalampeen? Lampi on niin iso että ihme että edes se toinen konna löytyi silloin heti. Nämäkin konnat olivat sen verran isoja että kyllä näitä on täytynyt jonkin aikaa pitääkin, miten joku voi heittää lemmikkinsä tosta noin vaan ulos vuosien hoitamisen jälkeen?
Ja minkä ihmeen takia näitä ylipäätään on pakko ottaa lemmikiksi? Väittäisin että ehkä 1 kahdestakymmenestä konnasta (tai vähemmän) on omistajansa mielestä kiva lemmikki vielä puolen vuoden yhteiselon jälkeen. Ja senkin saisi kyllä selville etukäteen, jos vähän viitsisi kysellä, ennekuin ostaa semmoisen suloisen 5 cm kokoisen pikkukonnan akvaarioonsa.