Keritsin Santun jo meillä kotona. Yleensä olen kerinyt kaikki alpakat jo kotona, mutta kun nyt tapeltiin Santun kanssa (J oli kiinni pitäjänä) sen verran kovasti, niin päätin että ehkä Syltty ja Yacco keritään pienoisessa rauhoituksessa. Orhialpakat on niin tarkkoja sukukalleuksistaan että takapään kerintä on miltei mahdotonta kun ne potkii niin kovasti. On vaarallista sohia saksien kanssa takajalkoja kun potkut on salamannopeita. Särkökeritsimillä varmaan vieläkin vaarallisempaa.
Taikka sitten mä rakennan sen mainion kippipöydän kun mulla sattuu olemaan se Discovery-kanavalta tullut alpakankerintäohjelma nauhalla. Sieltä vaan mallia ja oma pöytä kehiin. 
Julieten kerintääkään en ole nyt eläintarhalla kiirehtinyt kun on ollut niin kylmiä ilmoja.

Santtua oli kyselty Ähtäriin Joonatanin seuraksi, kun Joonatanin kaveri oli liukastunut talvella ja satuttanut jalkansa, eikä alkanut paranemaan ollenkaan. Joonatan on meidän ensimmäinen alpakkavasa ja se meni ähtäriin jo pari vuotta sitten. Joonatanin äiti on Juuli, mutta isä on hieno Saksalainen Champion-orhi. Juuli tuli meille silloin 04 tiineenä ja vasoi silloin ekana kesänä Joonatanin. Santtu ja Joonatan asuivat meilläkin kyllä samaan aikaan joten ne ovat tuttuja entuudestaan, ihanat veljekset.

Huijattiin Santtu autoon niin että Syltty meni edeltä ja tuli sitten pois. Matka meni hyvin ja perillä Joonatan oli iloisena vastassa. Luuli että tuotiin aitaukseen tyttöalpakka ja alkoi pitämään kosiskeluääntä ja jahtasi Santtua. Pian ne kuitenkin rauhoittuivat ja Santtu meni heti vessaan ja syömään. Pelästyi hiukan kun lähellä kiljahti kurki, mutta naapuriaitauksen villisioista ei ollut millänsäkkään. Villisiat tulivat aidan taakse katsomaan uutta tulokasta. Eikä tarvinnut kävellä kuin muutama kymmenen metriä ja oli susiaitaus...HYRRR.
Oli kiva lähteä ajelemaan kotiin kun veljekset tulivat niin hyvin toimeen.

1572216.jpg
Vähän aikaa mentiin täysiä peräkanaa Santtu edellä ja joonatan perässä. Joonatanilla on aivan mahtava villa, olispa kiva tietää sen mikroniluku. Se on siis niin tiheääkin se villa että se sojottaa jokapuolelta suoraan ihosta poispäin. Senkin jalkavillojen kerinnän kanssa oli ollut ongelmia.

1572210.jpg
Veljekset!

1572213.jpg
"Aaah. Täällä kasvaa kaikkia herkkuja!"

1572205.jpg
Naapurit