Sniku oli mennyt niin kuvauksellisesti ruusun viereen että pakkohan sitä oli kuvata.
1316586.jpg
Tuossa edessä on mun tekemiä sytykeruusuja jotka bongasin risulinnun blogista.

1316585.jpg
Melkein kuin ylioppilaskuva.

1316584.jpg
"Hohhoijaa... Tartteeks vielä kauan olla tässä poseeraamassa?"

Sytykeruusuista vielä sen verran että mä en liottanut niitä ollenkaan steariinissa, mutta silti toimivat. Tosin meillä laitetaan puut leivariin jo etukäteen, joten ne ovat rutikuivia kun siellä hetken muhivat edellispäivän jälkilämmössä. Eli kosteita puita varten sytykeruusut tosiaan kannattaa kastaa steariinissa niin ne palavat pitempään.
Kauneinhan tuo ruusu onkin sitten pesässä.
1316588.jpg

Ilmeisesti voi jo huokaista helpotuksesta lintujen sisälläpitopakon suhteen. Viimevuonna tiedotteet  tuli helmikuun alussa ja nyt ei ole vielä mitään kuulunut. Eli viranomaiset vihdoin tajusivat ongelman "suuruuden" Suomessa.
Olisin ollut aika pulassa jos olisi maaliskuun alusta pitänyt hanhet jättää aamuisin sisälle. Kun ovat tottuneet ulos joka päivä pääsemään niin olisivat varmaan tulleet hulluiksi sisällä. Varsinkin kun ilmat jo ovat niin keväiset ja hanhilla selkeästi hormoonit hyrrää.
En tajua vieläkään miksi siitä lintuinfluenssasta piti nostaa mediassa sellainen kohu. Muistan vielä arvion jonkamukaan 11 000 suomalaista tulee kuolemaan lintuinfluenssaan. Ja vielä viimekeväänä yritettiin hiukan viritellä keskustelua että kyllä se sieltä jossain vaiheessa tulee. Ehkä tuleekin vielä, mutta kyllä ruumiit tulee jäämään muutamaan lintuun.
Mediahässäkän ansiosta eläintarhankin vesilinnut lopetettiin. Oli kaupungin päättäjät hiukan herkillä kun laittoivat kaikki sorsun vesilinnut lahtiin, samalla menivät meidän linnut.

Ja onko loppujenlopuksi sille tehty yhtään mitään, mistä se tauti alkujaan lähti liikkeelle? Ainakin mun tietojen mukaan se lähti silloin sieltä Aasialaisten epäinhimillisistä broileritarhoista. Luonnonlintujen tautihan se on, mutta siellä järkyttävissä "kanaloissahan" se pääsi valloilleen. Hygieniasta, saati eläinsuojelusta ei tietoakaan.
Ja sitten näytettiin telkkarissa kun ne lopetti niitä lintuja miljoonittain sullomalla elävältä säkkeihin ja suuriin joukkohautoihin. Silloinkin mä ihmettelin miksei kukaan älähtänyt niistä videoista.

Ja itsekin olen popsinut jonkin verran tietämättömänä esim Thaimaalaista kanaa. Nykyisin tulee kyllä katottua kaikki tuoteselosteen elintarvikkeista niin hyvin ettei pitäisi enää käydä hamoja. Hiukan ällöttää nykyisin esimerkiksi nuudelit, joita joskus on tullut syötyä paljonkin. Suurin osa kananuudeleista tuoteselosteitten perusteella on juurikin Thaimaasta.