Ja syy siihen että aasit saapuivat näin aikaisin puistoon, oli se, että Zikita-muuli haettiin Särkkään. On tarkoitus että Zikita asuisi aasien kanssa, joten niillä on nyt aikaa tutustua ja kaksi aitausta käytössä, kunnes ponit saapuvat.

Zikita asui Rantsilassa, 60 km Oulun alapuolella. Tehtiin matka saman päivän aikana, kyllä tuntui pitkältä. Oletin kyllä että että olisi kauemminkin kestänyt hevoskärryn kanssa, mutta kuusi tuntia kesti ajo yhteen suuntaan.
1477723.jpg
Tutustumista

Aasit, varsinkin tammat, hiukan vieroksuvat uutta tulokasta. Mutta mitään kahinoita ei ole ollut, aasit ovat kyllä siitäkin hienoja eläimiä että ne välttävät mielellään konflikteja.

1477725.jpg
Zikitan äiti, Balle. Rotu: appaloosa pony (ikinä kuullutkaan...eikä löydy netistäkään tämännäköiselle muuta vaihtoehtoa kuin tiikerinkirjava shettis, appaloosa ponit on ainakin netin mukaan isompia)

1477726.jpg
Zikitan isä. Kasvattajan mukaan Bilbo, aasisivujen mukaan Uuno.
Että mihinkähän sitä uskoisi... ainakin ulkonäon mukaan tämä olisi se Zikitan isä niinkuin sanottiinkin, mutta tämän nimi ei ole Bilbo (koska Bilbo on laikullinen) vaan Uuno (kai, enmätiä).

1477728.jpg
Zeppo, seepran ja aasin risteytys, asui myös tilalla. Ja paljon kaikkea muuta, johon en valitettavasti kerinnyt tutustua, kun Muuli oli autossa alta aikayksikön, ja oli pakko lähteä ettei se olisi hajottanut koppia.

Zikita on ihana! Tosi kesy ja kiltti. Mutta ei osaa vielä mitään, ei edes riimussa kävelyä saati kavioiden nostoa, kovat harjoitukset on siis edessä. Zikita ei ole mikään rakenne-kukkanen, joten ainakin sen kohdalla on ihan hyvä ratkaisu että se ei enää pysty sukuaan jatkamaan. Paha alapurenta ja melkoiset pihtikintut takana, mutta toivotaan etteivät ne haittaa menoa.
Zikitan ääni on mitä hauskin! Ja niitä on monta. Yksi ääni on sellainen että se alkaa kuten hevonen alkaisi hirnumaan, mutta loppuu aasin hinkumiseen. Sitten toinen ääni on sellainen kiljahdus. Ja sitten se tuhisee silleen kuin aasit kun niillä on vain vähän asiaa lähellä olevalle henkilölle.