Olin kolmen päivän kesälomalla, pe-su. Se tuntui ihan oikealta lomalta sillä töistä ei soitettu kertaakaan. Maanantaina töihin palatessa tuntui oikeasti että olisi pidempäänkin lomaillut.

Koiranpennut olivat olleet pahalla ripulilla sillä välin. Ripuli oli ollut jo veristäkin jossain vaiheessa. Koska niiden ruokavaliossa ei ole tapahtunut muutoksia ja koska molemmat olivat yhtä aikaa ripulilla, on hyvin todennäköistä että niille on joku tietämätön asiakas syöttänyt jotain sopimatonta.
Maanantaina olivat mahat jo kuitenkin parempia. Riisiä oli sekoitettu ruokaan ja tehobaktia syötetty ja juotettu nutrisal-vettä eläinlääkärin ohjeitten mukaisesti. Illalla annoin niille vielä piimää, joka teki hyvin kauppansa. Tänään Selman kakat olivat jo kovia, Sallilla vielä löysähkojä. Pirteitä ovat olleet koko ajan, onneksi. (Laitoin näin tarkat kuvaelmat, kun tiedän ainakin Sallin tulevien omistajien lukevan blogia, että kunnossa ovat.)
Jättikanien aitaus saatiin ihan valmiiksi jo silloin torstaina, mutta koska en viitsinyt niitä silloin sateeseen viedä, niin ne oli viety ulos sitten perjantaina. Eivät pysyneet aitauksessa. Toinen tuli yli :( Sachsengoldit pääsivät sitten sinne ihanan suureen aitaukseen. Ja ne vaikuttavat tyytyväisiltä.
842914.jpg
Uusi aitaus.
842910.jpg
Sienen sisällä on kaikkein kivointa!
842905.jpg
Iloloikkia!

Rusakko oli kasvanut kovasti. Ja syö jo itsekin hyvin apilaa ja maanantaina ensimmäisen kokonaisen pienen voikukanlehden. Se on vastustamaton!
842908.jpg

Helmikanahäkissä kuoriutuneet tiput, 4 kpl, ovat tulleet alas pesästä ja niillä on kaksi emoa (molemmat Bankiva-kanat).
842913.jpg

Uudet ponikärryt hain agrimarketista. Ne olivat hiukan kevyehkömmät kun oletin, katsotaan nyt mitä kestävät. Hienot ne on, kunpa raaskisin ostaa myslille samanlaiset kotiin. Agrimarketissa oli karitsa. Ihana. Parinpäivän ikäinen, pahvilaatikossa. Sen synnytys oli pitkittynyt ja se oli sitten ollut heikko ja jäänyt ihmisten juotettavaksi. Ja se kulki omistajan mukana töihin kun juotot on sen verran usein. Oli hellyyttävä ja se nukkui vilttiin käärittynä :)

842911.jpg
"Hei jätkät! Tulkaas katsoon mitä herkkuja löytyi!"

"Vau! Smartieseja!"

842906.jpg
Ja näistä kanoista alkaa meidän tuleva kanankasvatus! Aivan mahtavan väriset kääpiökochinit! Toinen on sinertävä keltaisella kauluksella ja toinen kauniin harmaanvalkoinen. Aion ottaa ne meille talvihoitoon ja pitää pumpulissa, jottei niille vaan käy mitään talvella.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />