Hanhien ulkotarhassa on ongelma. Vedellä lotraaminen jäädyttää kauhean jääpätjan siihen kohtaan. Mun täytyy ilmeisesti siirtää aitaus ainakin vähän kauemmas navetan seinästä ettei seinänvierus jäädy pahasti. Nyt hanhet joutuivat olemaan viikonlopun sisällä kun minä olin tallipihalla ja J:kin oli töissä, joten en uskaltanut jättää niitä pihalle. Voi sitä onnea kun ne tänään pääsivät ulos puljaamaan oikein kunnolla altaallensa.
1105963.jpg
Tyytyväiset pesulla

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Myslille on tullut Rain Scald. Hevosilla Suomessa niin harvinainen vaiva ettei taudille ole edes suomennosta. Aaseille tulee tuo herkästi, koska niiden iho ei kestä sadetta ja kylmää. Ollaan aasi-ihmisten kanssa mietitty suomennosta, mutta paras kai olisi kysyä joltain hevoseläinlääkäriltä, josko sille joku vastine olisi, mutta en usko että on.
Tauti iskee siis kun iho pysyy pitkään märkänä. Aasin iholla aina oleva sieni tai bakteeri aktivoituu ja aiheuttaa märkiviä paiseita tai karvattomia laikkuja iholle.

Myslin kaula kastui kun tuli pari päivää vettä taivaalta eikä sadeloimi suojannut kaulaa. Kaula ei kuivunut edes yöllä tallissa (aina ennen on kuivunut), niin tämä kahdan vuorokauden pituinen märkyys aiheutti nyt tämän.
Olen putsannut rupia nyt laimennetulla betadinella. Myslin riimutelineessä roikkuu nyt myös fööni. Kuivaan kaulan joka ilta, ja vaikkei se olisi märkäkään niin puhallan vähän lämmintä ilmaa iholle ettei sieni leviäisi.

Olin ihan varma ettei Mysli suostu föönattavaksi, mutta toisin kävi. Vaikka sitä hiukan se ääni pelottaakin niin se ei voi vastustaa sitä ihanaa lämpöä mitä se saa.
Tutkin nyt tätä vaivaa ja yritän etsiä tietoa siitä ja kirjoitan seuraavaan Donkyyn jutun.
1105959.jpg
Rain scald

1105964.jpg
Vuonis on kauneimmillaan talvimaisenmassa

Ja oli tullut joku kirje Särkkään jossa kerrottiin että se meidän kanahaukka oli löytynyt kuolleena Onkiniemen kadulta. Ei se sitten pitkälle enää päässyt. Voivoi!