Belgianjättien pito ei ole niin helppoa kuin luulisi. Viime kesänhän ne oli sisätiloissa kun ei ne pysyneet aitauksessaan.
Miskalla on ollut pasteurella koko sen ajan mitä se meillä on ollut. Jo silloin kun haettiin se kasvattajalta, kuunneltiin autossa kun se aivasteli. Antibiootit eivät pure. Koko talven se on ollut nuhainen, mutta muuten reipas. Olen kuitenkin kokoajan odottanut milloin pasteurella vie siltä hengen.
Nösseli sen sijaan on ollut terveyden perikuva. Se kasvoi isommaksi, eikä sillä ole ollut mitään pasteurellan oireita, vaikka tietenkin myös se sitä bakteeria on kantanut. Verta on ollut kanien pissapaikalla välillä, mutta tietenkin olen olettanut sen tulleen Miskalta.
Tänään Nösseli oli sitten ollut vaisu aamulla ja puoliltapäivin asiakas oli tullut ilmoittamaan että kani näyttää hengettömältä. Siltä oli tullut verta pyllystä suuret lammikot. Aika kauheeta!

1607673.jpg
Nösseli pari viikkoa sitten.

No ehkä saadaan nyt piakkoin toiselta kasvattajalta ainakin yksi uusi jätti. Mutta Miskan kanssa sitä ei voi laittaa, ettei se uusikin saa sitten sitä pasteurellaa. Ja hakusessa on sitten vielä yksi tai kaksi naarasta.