Siitä yläkerran lintulasta tuli aika ihana. Nyt siellä on jo kaikki asukkaat paitsi hanhet.
Lintujen touhuja on niin kiva katsella, välillä istahdan kynnykselle ja vaan katselen niitä. Kun hanhet tulevat, tuskin siellä enää on niin ihanaa. Meillä on ne kaksi toulousenhanhea, ja ne on kamalimmat ikinä näkemäni hanhet. Ne huutaa kokoajan kun ne näkee tutun ihmisen. Ja sitten ne tulee päälle ja puree.

Myskit toin jo, koska ne ovat lentokykyisiä ja ne touhottelivat milloin missäkin päin puistoa. Ensi keväänä niiltä varmaan täytyy leikata lentosulkia, jotteivat ne karkaa näsijärvelle.
989462.jpg
Myskit kaneilta katsottuna

989465.jpg

Sussexit saivat nimet. Kukko on Einari ja kanat ovat Maxine ja Kadi.

989464.jpg
Kääpiökochinit. Niissä on kaksi ylimääräistä kukkoa jos jotakuta kiinnostaa. Tulevat hyvin toimeen ainakin vielä vaikka kukkoja onkin 3.

Ja jättikanit pitävät uudesta asunnostaan. Sain ne tekemään vessankin haluamaani nurkkaan, kun otin eläintarhalta mukaan niiden pissaisia puruja ja laitoin ne valitsemaani paikkaan. Niillä on lämpöeristetty koppi, johon teimme vielä sellaisen alustan että levyn päälle liimattiin sellaista jumppamaton kaltaista muovijutskaa. Kun parintunnin  päästä kanien saapumisesta menin niitä katsomaan, oli jumppamatto tuhannen päreinä. Ja sitten niitä muovin palasia oli jäänyt kaneihin kiinni, kun niissä oli se tarra toisella puolella. Oli kanit aika syyllisen ja huvittavan näköisiä.
989461.jpg
Jättikanien koti on pitkulainen, koska se sijaitsee vanhan sonnien ruokintapöydän päällä.

Sachsengold-tyttö synnytti 5 poikasta, mutta ei alkanut hoitamaan niitä. Se ei ollut rakentanut minkäänlaista pesää, hiukan se keräsi aamulla heiniä suuhunsa, mutta poikasista se ei välittänyt yhtään. Poikaset olivat kuolleet iltapäivällä, eivät sellaiset karvattomat pikkuiset kauaa kestä ilman kunnollista karvoista tehtyä pesää. Voivoi.

Tehtiin sussexeille munimispönttö ja toin sen sisälle maalattavaksi. Koekäyttäjä Jaffa Jansson kävi testaamassa kopin.
989459.jpg
"Joko muna tuli?"

Oli sateinen päivä...
989466.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 "Meetkö avaamaan talon oven valmiiksi niin mä juoksen sitten täysiä täältä sisälle, etten kastu."