Vasikat ja siat tulivat perinteisesti Hk-ruokatalon eläinvälityksen kautta. Me teljetään ne aina heti koppeihinsa hetkeksi, koska ne kuitenkin arastelevat uutta paikkaa ja kun ne saavat tutustua itse rauhassa uuteen asuinpaikkaansa kopista käsin ja tulla sieltä omia aikojaan ulos, osaavat ne samantien käyttää koppiansa. Muuten voisi mennä päiväkausia ennenkuin ne uskaltautuisivat sisätiloihin.

Kun parin tunnin päästä eläinten saapumisesta kävin avaamassa ovet, vasikat ryntäsivät samantien ulos ja alkoivat iloisen kirmaamisen. Aika kivaa oli katsella kun ne hännät tötteröllä kirmasivat. Onhan se kiva päästä navetasta ulkoilmaelämään. Silloin oli vielä ne toukokuun alun helteet ja lämpöä piisasi.

1572544.jpg

1572545.jpg

Siat eivät heti uskaltaneet ulos, mutta samana iltana kuitenkin. Joskus sioilla on mennyt päiviä kunnes ovat uskaltaneet tulla ulos. Saatiin tänä vuonna toinen sika kirjavan värisenä! Ne nimettiin Viiviksi ja Wagneriksi, pilkullinen on poika ja vaaleanpunainen on tyttö.
1572546.jpg

Ja sitten ihanat koiranpennut Lilli ja Rölli!
Suvusta löytyy ajokoiraa, karjalan karhukoiraa, laikaa, kultaistanoutajaa ja vielä jotain yhtä jota en nyt muista. Niillä oli hienommat paperit kuin monella rotukoiralla. Valokuvia sisaruksista, sukutiedot, eläinlääkärintarkastuspaperit ja kaikkea muuta mukavaa.

1572541.jpg
Rölli, poika, pitkäkarvainen.

1572542.jpg
Lilli, tyttö, lyhytkarvainen.

Ja ponitkin on tietysti kaikki saapuneet. Tässä taka-aitauksen väki, meidän "isot" ponit.
1572543.jpg
Kuvasta voinee päätellä että kello on siinä viiden jälkeen iltapäivästä. Kaikkien katseet on niin tiukasti tallin keittiölle päin, koskakohan ruokakärryt ilmestyvät näkyviin?
Wallu, Muffe, Lissu ja Olle