Huomenna tähän aikaan pahin on ohi!
1171084.jpg
Vihaan Uutta Vuotta, ehkä Vappu menee vielä typeryydessään ohi senkin. (Oon muuten aika negatiivisella päällä ollut pari päivää.) Nuorempana molemmat olivat odotettuja ryyppyjuhlia, mutta nyt mulle täytyisi maksaa aika paljon että lähtisin Tampereen keskustaan kekkuloimaan kyseisinä päivinä.
Uusi vuosi menee mukavasti kun täytyy ottaa elukat sisälle jo puoli kuudelta ja sitten koko ilta hypätä tallissa vahtimassa että onko siellä kaikki ok. J lähtee juhlimaan niinkuin normaalit ihmiset, joten saan olla vieläpä yksikseni. 
Viimevuonna vein radion talliin että rakettien äänet hukkuisivat. Olipa fiksu teko... sillä eläimet ihmettelivät radiota paljon enemmän kuin raketteja.
Rivarissa meillä oli aina isot uuden vuoden juhlat. Aamulla sai sitten hävetä kun piha oli kuin sodan jäljiltä. Muistan kyllä yhden niiiin romanttisen hetken sieltä uutena vuotena. Kämppä oli täynnä vieraita, ja J alkoi nurkan takaa viittomaan minulle jotain. Ymmärsin että piti lähteä pihalle. Lähdettiin vähin äänin ja jätettiin vieraat sinne keskenään. Ulkona odotteli joululahjaksi saamani tuliterä potkukelkka. Sillä lähdettiin sitten viipottamaan ihanaan pakkassäähän kaksistaan.

Täällä on sen melkein kolmen vuoden aikana, mikä ollaan asuttu, rakennettu meidän ympärille vähän joka suuntaan taloja. Eli raketteja lähtee joka suunnasta. Mitä älytöntä rahan haaskausta koko raketit.

Viime vuonna meni tosiaan uusi vuosi melko kivasti, mutta sitten loppiaisena tuli pientä takapakkia... Olin tallipihalla ostoksilla kun J soitti että naapuri ampuu raketteja ja elukat juoksee niin hulluna tarhoissaan että kohta jonkun jalat katkee.
Nähtyään vauhkot elikot J lähti tulistuneena naapuriin kysymään mistä oli kyse. No he eivät olleet olleet kotona uutena vuotena joten päättivät ampua raketit näin viikkoa myöhemmin, luvat ja kaikki oli hankittu.

Me oltiin tänään syömässä Näsinneulassa. Suomen 9 paras ravintola jonkun juuri tehdyn mittauksen mukaan. Ja se on todellakin niin ylellinen ja hintansa väärtti.
Mulla oli lahjakortti kahdelle ja viimeinen käyttöpäivä 31.12. Eli luonnollisesti se käytettiin täysin viime tipassa. Viiden lajin ateria, nam. Mieleenpainuvin tällä kertaa oli kyllä ehdottomasti kyyttövasikan liha ihanine lisukkeineen.
En enää ihmettele edes hintoja kyseisessä ravintolassa. Päätin nimittäin viime talvena tehdä meille 5 lajin aterian Näsinneulan keittokirjasta. Pieni vaiva... koko viikonloppu meni. Ensin lauantai aineksia haeskellessa, kaikki löytyi kauppahallista. Rahaa meni yli 100 euroa...peuran lihaa, siikaa, fenkolia, anistähtiä, palsternakkaa, tryffeliöljyä, yrttejä, madetta, parsaa, siis kaikkea kallista ja outoa. Lauantai-iltana tein jo valmisteluja, jäätelön ja jotain muuta. Sunnuntaina sitten aamusta alkaen väänsin ruokia, koska liha- kala- ja kasvisliemetkin piti ensin keittää itse. Koko päivähän siinä  meni, mutta kyllä sitä aika hyvin hyvillä ohjeilla saa itsekin gourmeeta aikaiseksi.
Ja sitten seuraava päivä vielä keittiön siivouksessa. Joka ikinen kattila ja paistinpannu oli ollut käytössä.