Kävin äsken ratsastamassa. Ehkä juuri se on hauskinta, kun on hevonen kotona, että voi lähteä ratsastamaan vielä yhdeltätoista illalla. Mun elukatkin on tottuneet valvomaan, sillä kesäisin otan ne sisään vasta 23-24 aikoihin. Myöskin aamu-unisiksi ne ovat tottuneet :)
Yöllä ei ole liikennettä ja saa rauhassa köpötellä tuolla tiellä, Fapsu on hiukan arvaamaton varsinkin isoja ajoneuvoja kohdatessa.
Mysli ei kauheasti tykkää jäädä yksin talliin, mutta alkaa pikkuhiljaa siihenkin tottumaan. Nykyisin se pystyy jo syömään heiniäkin sillä välin kun me ollaan poissa. Mutta huutaa kyllä aina meidän perään muutaman kerran ja kyttää ikkunassa kun tullaan takaisin.

Päivällä töissä korjailin kilpikonnajunan vanhaa aitausta jättikaneille. Kaivoin verkkoa noin 25 cm syvyyteen laidoille. Pohjaan ei nyt tule verkkoa, katotaan kuinka kovia ne on kaivamaan. Vähän aidan korkeuskin mietityttää, sillä se on paikoin alle metristä. Kasvattaja sanoi että jättikanit hyppäävät varsin korkealle halutessaan. Toivon kuitenkin että niillä on sen verran kivaa aitauksessaan ettei niitten tule mieleenkään sieltä karata.
Siinä aitausta rakennellessani hanhilla oli hauskaa vieressä ankkalammessa. Ja minulla... Naureskelin ääneen niitten touhuja seuraillessani. Hanhet sukelsivat monen metrin matkoja, välillä joku kääntyi ylösalaisin niin että räpylät osoittivat taivasta kohti. Ja sitten semmoista pintaliitoa vedenpäällä että siivet hakkaavat vettä. Kertakaikkisen hauskaa seurattavaa.

Meillä kotona asustaa heinäpellossa ruisrääkkä. Jo viime kesänä ihmeteltiin sitä ääntä. Konemainen rääk-rääk -ääni alkaa illalla ja jatkuu pitkälle yöhön. Puhuttiin sähköttäjä-linnusta ennenkuin nyt katsoin tuntomerkit lintukirjasta ja totesin sen ruisrääkäksi.
Viime kesänä yritettiin kävellä sitä kohti, jotta nähtäisiin se kummajainen, mutta aina kun pääsit lähelle kuului ääni jo kauempaa. Nyt pääsin näkemään sen kun kävelin jälleen ääntä kohti. Ja pysähdyin sattumalta sen kohdalle. Se lähti vierestäni lentoon ja kerkisin nähdä että se oli ruskea ja roikkojalkainen. Taisi olla pesäkin juuri siinä kohdalla kun siinä oli korkeassa heinikossa semmoisia kuivia heinäkasoja, missä oli kulkuaukkoja.
Lintukirjasta selvisi että maatalouden koneellistuminen on hävittänyt tämän rantalinnun vähiin, mutta nyt se kanta alkaa olla elpymässä, kuitenkin laji on silmälläpidettävä. Ei meidänkään parane nyt mennä peltoa kaatamaan ainakaan sen pesän kohdalta.
Mitäköhän varten se huutaa koko yön? Ja nyt vasta loppukesästä? Luulisi rääkynän houkuttelevan kaikki pikkupedot paikalle.